21 Gru

Zdrowe Monte

Jak przyrządzić kremowy deser ze sklepowych półek w wersji fit?

Składniki:

-100 g mąki ryżowej

-500 g mleka sojowego bez cukru

- 100 g ksylitolu

- 250 g wody

- 150 g orzechów laskowych

- 5 g aromaru waniliowego

-  20 g kakao/karobu

 

Mąkę, mleko oraz ksylitol mieścić w garnku i podgrzewać, cały czas mieszając do uzyskania gęstego budyniu.Gotować na małym ogniu. 

Zblendować budyń z wodą, orzechami laskowymi, szczypta soli, wanilią na gładką masę.

Połowę kremu przełożyć do innej miseczki, zblendować z kakao.

Obie wartwy przelać do szklanek, najpierw tą kakaową, później jasną, orzechową.

Wstawić do lodówki, podawać schłodzone.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe